HYPOTEKÁRNY ŠPECIALISTA

Ing. Filip Kúrňava
Od roku 2012 pomáham ľuďom s hypotékou na kúpu bytu, stavbu domu alebo so spájaním úverov a znížovaním mesačných splátok.

Hypotekárny špecialista

Ing. Filip Kúrňava

Od roku 2012 pomáham ľuďom s hypotékou na kúpu bytu, stavbu domu alebo so spájaním úverov a znížovaním mesačných splátok.

Oplatí sa mi preniesť hypotéku do inej banky, keď už som zaplatil veľa úrokov?

Občas, keď sa s ľuďmi bavím o refinancovaní hypotéky, tak sa stretávam s názorom, že refinanc sa vlastne neoplatí, lebo vo svojej súčasnej banke sú už veľa rokov a už tam zaplatili veľa úrokov.
 
Dôvodom prečo tomuto mýtu niektorí ľudia veria je, že je rozšírený aj medzi niektorými bankovými pracovníkmi. V tomto článku Vám dokážem, že množstvo úrokov, ktoré ešte zaplatíte, závisí len od aktuálnej výšky dlhu a aktuálnej úrokovej sadzby.
 
Množstvo úrokov, ktoré ešte zaplatíte nezávisí od množstva úrokov, ktoré ste zaplatili v minulosti a nezávisí ani od toho v ktorej banke ste boli, v ktorej ste alebo v ktorej budete.
 
Ak totiž nebudete veriť tomuto mýtu, môžete naplno využiť možnosti bánk, a tým výrazne ušetriť či už na mesačnej splátke alebo na celkovej preplatenosti vašej hypotéky.
 
Ako banka počíta úroky?
 
Pravidelná povinná mesačná splátka hypotéky sa skladá z dvoch častí, a to z úrokuistiny. Ak by splátku tvorila iba istina, tak vašu hypotéku by ste splácali bez úrokov.
 
Pomer medzi úrokom a istinou v pravidelnej splátke banka každý mesiac prepočíta, lebo po každej splátke sa zníži veľkosť vášho dlhu.
 
Vzorec na výpočet výšky úrokov v mesačnej splátke:
 
  AKTUÁLNA_VÝŠKA_ÚVERU   x   ÚROK
—————————————————-   =   VÝŠKA ÚROKU V MESAČNEJ SPLÁTKE
                               1200
 
Ako môžete vidieť, do vzorca na výpočet úrokov v aktuálnom mesiaci nevstupuje číslo, ktoré by udávalo množstvo úrokov zaplatených v minulosti. A preto na výpočet budúcich splátok nemá žiadny vplyv množstvo úrokov, ktoré ste zaplatili v minulosti.
 
Verím, že som Vám vyvrátil mýtus o úrokoch a že ostávať banke s vysokými splátkami len pre to, že ste tam už v minulosti zaplatili veľa úrokov, nie je pre Vás výhodné a oberá Vás to o peniaze.

Chcete vedieť ako maximálne môžete znížiť svoju mesačnú splátku pri refinancovaní hypotéky? Použite kalkulačku:

Ing. Filip Kúrňava
Hypotekárny špecialista

CHCETE POMÔCŤ SO ZNÍŽENÍM MESAČNEJ SPLÁTKY NA HYPOTÉKE? VYPLŇTE FORMULÁR, RÁD VÁM POMÔŽEM


CHCETE POMÔCŤ SO ZNÍŽENÍM MESAČNEJ SPLÁTKY NA HYPOTÉKE? VYPLŇTE FORMULÁR, RÁD VÁM POMÔŽEM.

  • Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely vyriešenia Vášho dotazu. Spracovanie osobných údajov
  • Ing. Filip Kúrňava

    Pomáham ľuďom vyjednať lepšie podmienky, nižšie úroky a odpustenie poplatkov pri vybavovaní hypotéky.


  • CHCETE POMÔCŤ PRI VYBAVOVANÍ HYPOTÉKY?

    VYPLŇTE FORMULÁR, RÁD VÁM POMÔŽEM.

  • Povedali o mne: 


    "Nájsť hypotekárneho poradcu, ktorý má prehľad, znalosti, skúsenosti a snahu pomôcť je ťažké. Nám sa to však podarilo.


    Sme vďační, za to, že sa pán Kúrňava nášho komplikovaného prípadu ujal, našiel riešenie a teraz máme schválený hypotekárny úver na stavbu vysnívaného rodinného domu." 


    (Manželia Ďurišovci, Veľké Rovné)