HYPOTEKÁRNY ŠPECIALISTA

Ing. Filip Kúrňava
Od roku 2012 pomáham ľuďom s hypotékou na kúpu bytu, stavbu domu alebo so spájaním úverov a znížovaním mesačných splátok.

Hypotekárny špecialista

Ing. Filip Kúrňava

Od roku 2012 pomáham ľuďom s hypotékou na kúpu bytu, stavbu domu alebo so spájaním úverov a znížovaním mesačných splátok.

Môže si môže zobrať hypotéku len jeden z manželov?

Pokiaľ ste ženatý alebo vydatá, tak hypotekárny úver si bez vedomia Vašej polovičky zobrať nemôžete. Existuje však jednoduchá možnosť ako si môže hypotéku zobrať iba jeden z manželov. V takomto prípade je na úverovej zmluve iba on sám. Banka preveruje iba jeho príjem, jeho výdavky, jeho úverový register.
 

Čiastočné zúženie BSM

Najjednoduhšia cesta ako si môže zobrať hypotéku iba jeden z manželov, je zúženie BSM (bezpodielového spoluvlastníctva manželov) na konkrétny hypotekárny úver. Čiastočné zúženie BSM sa vykonáva u notára formou notárskej zápisnice. Jedná sa o rýchly a jednoduchý proces. Notársku zápisnicu musia však podpísať obaja manželia.
 

Ako postupovať pri vybavovaní hypotéky so zúženým BSM

Notárska zápisnica pre tento účel sa vyhotovuje na konkrétny hypotekárny úver, a preto v nej býva uvedená výška, účel a niekedy aj číslo hypotekárneho úveru. Pri predkladaní žiadosti o hypotéku treba banku informovať, že chcete hypotéku schváliť so zúženým BSM. Banka Vás bude informovať či to je alebo nieje u nich možné a aj to aký je postup takéhoto schvaľovania.

Ing. Filip Kúrňava
Hypotekárny špecialista

CHCETE POMÔCŤ S HYPOTÉKOU? VYPLŇTE FORMULÁR, RÁD VÁM POMÔŽEM


CHCETE POMÔCŤ S VYBAVENÍM HYPOTÉKY? VYPLŇTE FORMULÁR, RÁD VÁM POMÔŽEM.

  • Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely vyriešenia Vášho dotazu. Spracovanie osobných údajov
  • Ing. Filip Kúrňava

    Pomáham ľuďom vyjednať lepšie podmienky, nižšie úroky a odpustenie poplatkov pri vybavovaní hypotéky.


  • CHCETE POMÔCŤ PRI VYBAVOVANÍ HYPOTÉKY?

    VYPLŇTE FORMULÁR, RÁD VÁM POMÔŽEM.

  • Povedali o mne: 


    "Nájsť hypotekárneho poradcu, ktorý má prehľad, znalosti, skúsenosti a snahu pomôcť je ťažké. Nám sa to však podarilo.


    Sme vďační, za to, že sa pán Kúrňava nášho komplikovaného prípadu ujal, našiel riešenie a teraz máme schválený hypotekárny úver na stavbu vysnívaného rodinného domu." 


    (Manželia Ďurišovci, Veľké Rovné)